Web tasarımı nedir diye sorulan bir soruya vereceğimiz cevap: Tasarım fikirlerinin estetik çizgisinde, bir amaç için belli ilkeler tarafından yönlendirildiği, düzenlendiği ve bunların uygulamaya (tasarımın yazılıma) dönüşmesi işlemleridir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ortaya aktif bir web sitesi çıkar. Web tasarımı (aktif web sitesi) uygulamasının ardından son kullanıcılar bir web tarayıcısı yardımıyla internet üzerinden web sitelerine erişebilirler. Web tasarımı nedir sorusuna verebileceğimiz en kısa cevap bu olabilir. Peki detaylarıyla ele aldığımızda web tasarımı nedir? İyi bir web tasarımı nasıl olmalıdır? Anlatmaya başlayalım.

Web tasarımı ve mobil uyumluluğu çok önemlidir .

Tasarımın sürecinde kullanılan widgetler, temalar ve web tasarım etkenleri sitenin hızlı çalışmasını ve altyapıyı yormamayı sağlar.

Web tasarımın püf noktalarından birisi ise uzun ömürlü olmasıdır.

Websitesinde kullanılan içeriklerin sürekli olarak güncellenmesi ve güncelleme aşamalarında verilerin yedeklenmesi / onarımı yapılmalıdır. Aksi takdirde yaşını dolduran web siteleri daha yavaş çalışmaya başlayacaktır.

WEB TASARIMININ OLMAZSA OLMAZI ?

  • Mobil uyumluluk
  • Hızlı sunucular
  • Düzenli yazılım güncellemesi

Hızlı sunucular web tasarımında kullandığınız verileri ve dosyaları ziyaretçileri yormayacak şekilde tasarlanmış ve optimizasyon içinde çalışması gerekmektedir.

Aksi taktirde herkesin de umacağı gibi yavaş işleyen web tasarım siteleri kullanıcılarınızı yorabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sorunuz mu var ?