Kurumsal Web Sitelerinde olması gereken en önemli 8 özellikten bu yazımızda sizlere bahsedeceğiz.

Ziyaretçilerine eksiksiz ve tam anlamıyla güven veren ve hizmetinde kurumsal web sitelerinde şart olan özellikleri sıralayacağız.

Modern ve kullanışlı olan arayüzü tasarımları ve eklentiler trende ve günümüze ayak uydurmak zorundadır.Ünlü kişilerin modaya yön verişi gibi, aksesuarların değişmesi gibi.Kullanıcılar eskiyi ve yeniyi ayırt edebilmeli, hızı ve teknolojiyi tam anlamıyla görüntüleyebilmelidir.Mini tasarımlar telefonla uyum sağlayarak hayatımızı kolaylaştırabilir.

2 ) Mobil Uyumlu – Responsive Web Tasarım

Mobil uyumlu olan web tasarım her cihaza göre tasarlanmalıdır.Tablette büyük ekranda nereden girecek olursanız girin,akıllı telefon ve cihazların yaklaşımı güzel hissettirmelidir.Ek olarak responsive tasarımlar bilgisayar için ayrı bir tasarım gerekliliğini ortadan kaldırmış oldu.Yani bu da bütçe için ek olarak ayrı ayrı bütçe gerekmemesini sağladı.

3 ) Google Map – İletişim Formu

  • Geçmişten günümüze kadar gelen sunucularda web sitenizi ve işletmenizi en iyi şekilde yansıtmalı, ve kullanıcılara kolaylıklar sağlamalısınız.

4) Teknik SEO Çalışması
Web sitesinin amacı tanıtım , iletişim ve pazarlama üzerine kurulu olduğunu rahatça düşünebiliriz. Yalnız bir çok firma web tasarımlarında sadece görselliğe odaklandığı için iletişim ve internete kolay bulunabilmek üzerine kurulmamıştır . Teknik seo ve makale yazılarını göz ardı etmektedir. Arama motorlarının optimizasyonu her zaman değişkenlik gösterir ve web sitenizi algoritmayla kontyrol etmekedir. Bu algoritma web sitenizi üst sıralara çıkardığı gibi, kalitesiyle birlikte üst sıralarına çıkartır. Bu yüzden Teknik Seo’yu en üst dereceye çıkarmalısınız.

5) Sosyal Medya Linkleri ve Paylaşım Butonları
Web sitenizin olmazsa olmazlarından olan sosyal medya butonları, iletişim barları,mail butonları ve whatsapp gibi eklentileri önemlidir. Bunların yanısıra bu gibi butonların vs görsel zenginliği bozmaması gerekir.Ziyaretçi sayınız, erişim sayınız, beğeni sayınız gibi okunma yorum ve puan gibi etkenler ve eklediğiniz içeriği tanıtmanın en kolay yolu sosyal medyadır.

6 ) Hakkımızda Sayfası
Tam olarak işletmenizi tanıtan bir hakkımızda sayfası ve eksiksiz olarak firma tanımı çok önemlidir.Ziyaretçilerinize kalite ve güveni arttıran tek şey işletmeniz ve portföyünüzdür.Vizyon Misyon gibi başlıklar günümüzde bulunması gereken en önemli başlıklardır. Ve bunların yanında Ekibimiz, felsefemiz , kalite yönetimi,değer katan yaklaşımlarımız gibi sayfalar eklenmesi gerekmektedir.

7 ) Özgün İçerik
Blog yazılarınızda kullandığınız her bir yazı size ait ve okunaklı olmalıdır.Alıntılayarak ve kopyaladığınız içerikler arama motoruna olan güveni düşürecektir ve eksi yönlü etki sağlayacaktır.

8) Hızlı Sunucu ve Teknik Destek
Web sitesinin hızı sunucunun hızıyla birlikte değişkenlik göstermektedir. Hızlı ve optimizasyonu tam işleyen web sitesi, SEO açısından daha uygun ve çalışkan olmalıdır. Gerekli güncellemeler firma tarafından giderilmeli, gerekli hatalar çözülmeli ve onarımlar yerine getirilmelidir.

Sizlere beğeneceğinizi düşündüğümüz bu makalemizi okumaya davet ediyoruz. Eğer beğendiyseniz hemen alt butondan Bültenimize abone olabilir ve tüm gelişmelerden / blog yazılarından haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bülten

Bültenimize kayıt olmak için mail adresinizi yazın.

Sorunuz mu var ?